2007.10.06-2007.10.06
MÉHKAS EST A RÚZSBANMéhkasaula
MÉHKAS EST A RÚZSBA
2007 október 6. szombat, 20 h.
Rúzs Art Cafe
Várpalota, JÓSZER
Honvéd u. 1.

Program:
Méhkasaula Plakátkiállítás
l'intérieur de la lumière
(fény enteriör)
(Méhkas Dia Projekt)
Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei
Penguin AAV System (dj zöld)
Saturnus Super Deluxe koncert
Crimson 

 A kiállítás 2007 november 14–ig tekinthető meg.

Támogatók:
Szfvár, M.J. Város Önkormányzata
PANKKK
OKM
NCA


Részletes program:

Méhkasaula plakátkiállítás  1998-2007.


A székesfehérvári Méhkasaula Kulturális Egyesület plakátkiállítása, keresztmetszetet nyújt az egyesület elmúlt 9 évének programjaiból.
Az évek alatt, 97 programot valósítottunk meg, készítettünk hozzá plakátot. Ebből 45 alkotást mutatunk be a kiállításon, és 3 installációt az óriásplakátjainkról.
Egyesületünk kezdettől fogva törekedett a plakát kultúra ápolására. Programjainkra ezért kvalitásos plakátokat készítetünk, vagy készítettünk.
A  plakátokra felfigyelt a Magyar Nemzeti Galéria, Grafikai Osztálya is, és bekérte a gyűjteményébe az anyagot.
2001 óta kiállításokon szerepeltetjük az anyagot, ez lesz a 12 tárlata a a plakátjainknak.
A kiállítást láthatta már többek között a Pécs nyár, a Jam Bory Vár, a  Miskolci Anrtopológus Szaknapok, a Veszprém Városi Művelődési Központ, a Mediawave és a  Művészetek Völgye közönsége, s most itt is látható.
Tavaly, hosszas előkészítő munka után elkészült a méhkas első netes tárlata (www.mehkasaula.hu), a plakátokból (a 2006- os, Művészetek Völgye alatt, a múltban).
Az anyag nagyságára való tekintettel a mostani válogatásra Mesterházi Kata, egyesületünk tagja vállalkozott.

A kiállított plakátok alkotói:

Arany Gold Zoltán
Deme Dávid
Fenyvesi Dávid
Fenyvesi Máté
Garami Richard
Kánnai Rebeka
Kis Róka Csaba
Kocsis Judit
Mesterházy Katalin
Nádi Boglárka
Pinke Miklós
Szabó Orsolya
Szepesi Imre
Varga Gábor Farkas

(Méhkas Dia Projekt)
l'intérieur de la lumière
(fény enteriör)

 Négy éve, nyáron egyesületünk fotósaiból megalakult a Méhkas Dia Projekt. A 2004-es FEZEN - en mutatkoztunk be a közönségnek, azóta bővül az anyag. Most a hely hangulatához illően vetítjük be a rúzst, egy tucat vetítővel.

Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei

A székesfehérvári Méhkasaula Kulturális Egyesület évek óta teremt bemutatkozási lehetőséget a városhoz kötődő alkotóknak, akik több díjat nyertek különböző fesztiválokon.
Ez alkalomból egy órás válogatás fut majd a vásznon.

Saturnus Super Deluxe

A Saturnus Super Deluxe zenekart a lassan egy évtizedes pályafutása során több formában láthatta már a közönség. A kezdetekben electro-rock banda, később kétszemélyes breakbeat zúzás, alkalmanként a kísérleti zenét és a triphop-ot ötvöző live act. Zenéjükben egyidőben van jelen a két véglet: a popzene és az underground. Zene a tömegeknek, zene az egyénnek. A jelenlegi koncertprogramjuk is ezt igazolja: modern tánczenei alapokra írt gitáros-énekes dalok és két meglepő feldolgozás a zenei gyökerek előtti tisztelgés gyanánt. A műsor vizuális aláfestését a fehérvári underground körökben méltán elismert VJ Mediaprayer szolgáltatja.
www.myspace.com/saturnussuperdeluxe

Méhkas djs:
 
Crimson  (make, ikz)

A beteges vinyljunkie több mint hat éve stimulálja sérült szettjeivel a gyanútlan partizók tudatalattiját.
A kezdetektől a mai napig a Méhkas Aula Kulturális Egyesület kortárs összművészeti programjai ideális terepet nyúltanak szürreális zenei világának, melynek egyformán meghatározói az absztrak electronica, a minimal-house színtér skizoid vonala, a dub-osan lebegős-lüktetős punkfunk és az újiskolás diszkó.
Évek óta visszatérő vendége több nagynevű rendezvénynek, sorozatnak (pl.: Sziget, Ablak a Dubra, Cökxpon Ambient Fesztivál, Bőrgyári Capriccio), jelenleg pedig Budapest egyik legfiatalabb és legfelkapottabb underground klubjában, a Mono-ban, a  Lick the Click programsorozaton pörget Chrommal, és a minimalheadz frontemberrel, Isuval karöltve.

Penguin AAV System (make)

Dj Zöld most az est felvezető szerepét vállalta, ennek szellemében rakosgatja a lounge hangulatú zenéit a lemezjátszókra.