2007.01.25-2007.04.21
PÉCSMéhkasaula

MÉHKASAULA A TRAFIKBAN
2007. jan 25. csütörtök
Pécs, Apollo mozi trafikja

a deep pécs vendégeként

Program:
Méhkasaula Plakátkiállítás
l'intérieur de la lumière
(fény enteriör)
(Méhkas Dia Projekt)
Crimson és Chrom
Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei
(most pár gyöngyszem, majd márciusban a teljes válogatás)
Vízer trió
Penguin Sound System
Vizual: Mesterháziy + Samu

Részletes program:

Méhkasaula plakátkiállítás  1998-2007.
A székesfehérvári Méhkasaula Kulturális Egyesület plakátkiállítása, keresztmetszetet nyújt az egyesület elmúlt 9 évének programjaiból, 30 plakáton és 3 installáción keresztül.
A művészileg igényes plakátokra felfigyelt a Magyar Nemzeti Galéria, Grafikai Osztálya is és bekérte a gyűjteményébe az anyagot.
A kiállítást láthatta már a Jam Bory Vár, a  Miskolci Anrtopológus Szaknapok, a Veszprém Városi Művelődési Központ, a Mediawave és a  Művészetek Völgye közönsége, s most itt is látható.

l'intérieur de la lumière
(fény enteriör)
(Méhkas Dia Projekt)
 Négy éve, nyáron egyesületünk fotósaiból megalakult a Méhkas Dia Projekt. A 2004-es FEZEN - en mutatkoztunk be a közönségnek, azóta bővül az anyag. Most a hely hangulatához illően vetítjük be a trafikot, egy tucat vetítővel.

Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei

A székesfehérvári Méhkasaula Kulturális Egyesület évek óta teremt bemutatkozási lehetőséget a városhoz kötődő alkotóknak, akik több díjat nyertek különböző fesztiválokon.

Vízer trio koncert
 
Halomhegyi Ádám - basszusgitár
Tóth Dávid - gitár, billentyű
Vízer Dániel - ének, szaxofon
 
A trió 2005 nyarán alakult, azóta különbözõ fehérvári kávézókban lépnek fel közismertebb jazz slágerekkel, de egy ideje saját zenei gondolataikat elektronikus alapokra helyezve a mai modernebb irányvonalak mentén próbálják az élõzene varázsát minél szélesebb rétegek elé tárni. A koncerteken a jazzes és a bluesos hatások keverednek hip-hop, drum and bass és chilles alapokkal, kompozícióik a pillanatnyi ötletek eredménye.

Crimson és Chrom / make, ikz

A beteges vinyljunkie-k alkotta páros több mint hat éve stimulálja sérült szettjeivel a gyanútlan partizók tudatalattiját.
A kezdetektől a mai napig a Méhkas Aula Kulturális Egyesület kortárs összművészeti programjai ideális terepet nyúltanak szürreális zenei világuknak, melynek egyformán meghatározói az absztrak electronica, a minimal-house színtér skizoid vonala, a dub-osan lebegős-lüktetős punkfunk és az újiskolás diszkó.
Évek óta visszatérő vendégei több nagynevű rendezvénynek, sorozatnak (pl.: Sziget, Ablak a Dubra, Cökxpon Ambient Fesztivál, Bőrgyári Capriccio), jelenleg pedig Budapest egyik legfiatalabb és legfelkapottabb underground klubjában, a Mono-ban viszik rezidenciájukat Lick the Click néven a minimalheadz frontemberrel, Isuval karöltve.

Penguin Sound System (make)

Dj Zöld most a deep hangulatú zenéit (a swigntől a nu jazzig) rakosgatja az est hangulatának megfelelően a lemezjátszókra.