2005.09.08-2005.09.10
FEZEN 2005Méhkasaula

MÉHKAS AURA LIGET ÉS SÁTOR

Fehérvári Zenei Napok
2005. szeptember 8-10.
Székesfehérvár, Bregyó köz

Állandó programok:
PERFORNITORIUM
Boka Gábor s.H. friss projektje.
Szekrényekben az igazság.

KOKTÉLBÁR
Délutántól hajnalig tartó nyitvatartással a Kossuth utcai klub szolgáltatása hideg koktélokkal és meleg italokkal. A délutáni koncertek között lounge gépzenével saját gyűjtéséből.

csütörtök
20.30
EZ A DIVAT
koncert
A kilencvenes évek elején gimnáziumi bulizenekarként alakultak meg. A jazzt a haladóbb műfajokkal (trip-hop, drum' n' bass) hozzák össze, mindezt hangszerekkel. A koncerten használnak ugyan szamplingeket, de a főszerepet a hangszerek és a gyémánttorkú énekesnő játszák. A számok hol lazán, hol hátradölősen groove-osak, hol pedig gyorsak, teletömve a lehető legtörtebb ritmusokkal. 

PENGUIN SOUND SYSTEM /make
dj set
Bakelitbulvár az abszolút frísztájl, eklektika és bohémság jegyében. Klasszikus és vadiúj megkapó és harsány elegye.

péntek
20.30
saturnus super de lux
koncert
Táncolható break-beat zenét nyomnak, a legtöbb dj-s eszközt felhasználva az igényes elektronikus zene rajongóinak a Chemical Brothers nyomdokain. Az egyik kedvencünk a régióból.


CRIMSON /ikz
dj set
A székesfehérvári dj lemezjátszó-mániája Naga 1998-as, Homework című mixtape-jének megjelenése óta diagnosztizálható teljes bizonyossággal. A komótosan induló kaland nagyjából három éve kapott nagyobb lendületet: társával, Chrom-al (a.k.a. Torquemada) megalakítja az ikz nevű pszeudó stúdiót, függetlenfilmeknek szab fazont szürreális minimixeivel, olyan sorozatokon bukkan fel mint a Cökxpon Ambient, Ablak-a-Dubra, Showdown, Wake Up!… multistílusú, de a romantikusan romlott,  neurotikus darabok előnyben és többségben, játékában disco, swing, dub és dark elemek mutálódnak sajátos egésszé…

szombat
20.30
Peet
koncert
A siklósi formáció igényes tánczenét játszik. Stílusában megtaláljuk az összes ma létező modern műfajt. A dobosuk (Csüli) egy "csendes" kultfigura. A Milleniumi Vasutvonalba kezdte, Majd a Kipáléknál folytatta. Aki látta őket a Base-ban tavaszal, tudja, hogy menyire megállja a helyét ez a csapat. Máskülönben az összes jelentős fesztivál vendégei.

CHROM /ikz
dj set
Chrom, mint az ikz kollektíva egyik alapítója, – azaz a Crimson & Chrom dj-páros fele – lehet ismerős a nagyközönség számára. Jelenleg a csapat produceri munkálataival bíbelődő szelektor társával évek óta gyakori vendég a Cökxpôn Ambient Fesztiválokon, különböző kortárs multikulturális akciókon, ahol irdatlan mennyiségű és végtelenül eklektikus repertoárjából szemezgeti sajátos zajkollázsaihoz a hozzávalókat (ambient, dub, post-punk, new-wave, minimal, tech-house). A mouseonmars-i idiotizmus felől indulva, Bowie-n és a hetvenes-nyolcvanas évek neurotikus romantikáján át mára a legújabbkori minimal zenék skizóvonalában kötött ki. Ez a vonalvezetés nem csak dj-szettjeit jellemzi, de készülő saját produkcióin is erősen tetten érhető. Komolypopzene, hektikus, vibráló stílben, ördögi gegek… "mini disko"

Minden éjszaka vizuál:
Méhkas Dia Projekt
Tavaly nyáron egyesületünk fotósaiból megalakult a Méhkas Dia Projekt.
A 2004-es FEZENen mutatkoztunk be a közönségnek.
Az idén folytatjuk....

A koncertek után filmvetítés:
Válogatás a 15 éves Mediawave filmjeiből
Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei