2009.10.01-2009.12.11
SPACE ESTMéhkasaula

2009. 12.11. péntek 20h .- 02.h.
SPACE EST
A Szabadművelődés Háza
Kft. Kft. Székesfehérvár, Fürdősor 3.
Belépő: 800 Ft (diák: 500 Ft)
Űrlényeknek ingyenes (space ruha)!

Egyesületünk is csatlakozik a programsorozathoz Csillagászat éve ezzel az estével.

Program:
20.00. Kapu és csillagvizsgáló nyitás.
P.S.S.: space lounge
Zenei asszociációk a csillagok világába hangolja az érkezőt, főként sci-fi filmzenékből ismert nyugodt dallamokkal. Űrodisseia, Csillagok háborúja betétdalai és egyebek szólalnak meg a lemezjátszókon.

21,11
SONAR MUSIC
KONCERTJE

Szabó Bálint - gitár
Tabbouch Linda - mélygitár
Kovács Marcell - sampler, szintetizátor
Velkei Rudolf - dobok
Kárpáti Dodi - trombita
vizuál: vj E


"A zenekar 2004. Decemberében állt össze azzal a céllal, hogy a tagok más-más zenei irányzatból szerzett tapasztalatait közösen egy a maguk világát tükröző hangzást hozzanak létre. A számok teljes mértékben közösen készülnek, egy apró grooveból, dallamból vagy zörejből kiindulva, amik később szerkezetét kapnak és a harmóniák, dinamikák, effektek adják meg a végleges képet, egy SONARt.
Instrumentális hangfolyam, melyben egyaránt fontos szereplők a digitális zajok, a hangszerek határait feszegető örök kísérletezőkedv, a vizualitás élménye, és a Mindezeket katarzisként feloldó csipetnyi pop.
Igazi Audiovizuális élmény. : "
 
www.sonarmusic.hu

22.11. Csillagász filmek:
Világok születése (10 perc)
Csillagászat nemzetközi éve (3 perc)

22,30.
DEMON SUPERIOR
(Zagar projekt)
KONCERTJE

Zságer Balázs - billentyű, elektronika
Zságer-Varga Ákos - basszusgitár, elektronika
vizuál:
http://www.urbanizer.hu/
Bernáth Zsiga - vj
Somagyi Kristóf - vj

Zságer Balázs és öccse, Ákos legújabb agyszüleménye a Demon Superior, amelyet maguk és a partyközönség szórakoztatására hoztak létre, hogy szabadjára engedjék a bennük rejlő fölényes démonokat és görbe tükröt állítsanak az éppen aktuális divatzenék ele. (A két testvér Zagar projektje koncertet Adott Magyarország legrégebbi és legnagyobb zenekari portálja, a MyMusic.hu leginkább tavasszal tartott első nagyszabású megmozdulásán az A38 hajón.)
A két Zságer-tesó a formáció MySpace-oldalán reneszánsz elektrónak nevezik, amit csinálnak. A saját számaik mellett kedvenceiket dolgozzák át egyfajta friss, extravagáns attitűddel, és Posztmodern tánczenét varázsolnak olyan előadók számaiból, mint Jimi Hendrix, David Bowie, Edith Piaf, Falco, Kraftwerk vagy a legendás Neurotic.
www.myspace.com / demonsuperior
 
0.11.
Az ELF / spacepoop set /
-Ezen az estén nincs mellébeszélés, itt csakis igazi jövőzene szólhatí! Úgynevezett, vagy általam elnevezett (nem tudom) spacedisco fogja alkotni egy órás szettem gerincét. Elektronika, "oldskool" disco-s hatásokkal és soksok űrputtyogással. Táncra fel, próbáld meg lekűzdeni a gravitációt ...
 
Fordulatszámnál 1.11. P.S.S. / Spacejazz set /
Szokásos Eklektika középpontban egy szóköz érzés.


Méhkas Dia Projekt:
A külső környezet vetítést Egyesületünk artistái (Gévai Bálint, Csapó Dániel) fesett üveg miniatürjei alkotják. A belső enteriört a Terkán Lajos Alapítvány dia arcivumából kért eredeti diakockák felhasználásával alakítjuk ki. A mennyezetre space fénykollázst varázsolunk.
 
A csillagvizsgáló a program alatt látogatható!