2009.08.01-2009.08.01
STRAND-ART-BEAT 5.Méhkasaula

2009.08.01. szombat
(alkonyattól - pírkadatig)
STR-AND-art-BEAT 5.
táncest
Gárdony, Szabadstrand
Petrocelli caffe - stég
audio: DaddyTadam vs. UncleElf ,
Larry Hangman,  SATURNUS SUPER DELUXE,
 dj Zöld.
vizuál: m.d.p.

utozönge:

http://www.youtube.com/watch?v=7re90mzrJyU

A strandartbeat partysorozat tavaly azaz a 2008-as nyáron kezdődött, amikor a Méhkasaula leköltözött három estre a gárdonyi szabadstrandra. A koncepció az volt, hogy napnyugtától napkeltéig szórakoztattuk a közönséget jazzoid, néhol elektronikába hajló zenével. A nagy sikerre való tekintettel idén is két alkalommal ( a következő aug. elején) levonulunk egy különleges atmoszférájú bulit pörgetni. Az elfundtadam testvérpár idén már DaddyTadam vs. UncleElf néven lépnek fel közösen és Funk alapú elektronikával táncoltatják a nagyérdeműt. dj Zöld a tőle megszokott eklektikus tánczenéit pakolja az ínyenceknek. Mint mindig, most is vendégeket hívtunk.

SATURNUS SUPER DELUXE

A móri Saturnus Super Deluxe zenekart a lassan egy évtizedes pályafutása során több formában láthatta már a közönség. A kezdetekben elektro-rock banda, később kétszemélyes breakbeat zúzás, alkalmanként a kísérleti zenét és a triphop-ot ötvöző live act. Zenéjükben egy időben van jelen a két véglet: a popzene és az underground. Zene a tömegeknek, zene az egyénnek. A jelenlegi koncertprogramjuk is ezt igazolja: modern tánczenei alapokra épített electro-pop dalok. Gitár, ének, sampler.

www.myspace.com/saturnussuperdeluxe

Larry Hangman

A zenekar lassan 10 éve működik, kisebb-nagyobb megszakításokkal, és név-változtatásokkal.
Az együttes két tagból áll:
 Kanász Dusán - zeneszerzés, hangszerelés, szövegírás
 Tisch Bálint - zeneszerzés, hangszerelés
 Dalaink - melyekből nagyjából egy albumra való már össze is gyűlt - házi stúdiónkban kerültek felvételre.
Ezek közül a “Fogyasztó”-t játssza az MR2-Petőfi Rádió, a "Siesd el!" pedig a Radio Caffee műsorán hallható.
Oldalunk, ahol több képet és zenét is hallgathatsz + fent van 2 videoklipünk is:
www.myspace.com/larryhangman

MAKE

            mobil: 20/521-66-15


A MÚLT:


A gárdonyi vasútállomással szemben (a tóparton) található Petrocelli caffe két éve üzemel a mostani felállásban. III. osztályú vízparti árakkal, gyorsétek szervizzel várja a strandolókat.
A tulajdonos kezdetektől, hétvégenként, teret ad, a jazz alapú programoknak. Ilyenkor az első vonat előtt sosem zár be.
A program a 2008-as év nyarán három alkalommal valósult meg és a nagy sikerre való tekintettel a 2009-es évre is 2 estet szervezünk.

Zenei fellépők: Pigno, Hege, Fullogic, Penguin Sound System, ELFundTADAM

Vizuális alkotók, street art: Pírcompania, Luz Solar, Fényszóró (Méhkas Dia Project)

A STR-AND-art-BEAT a Méhkasaula új kezdeményezése. Az egyesület pár alkalomra a nyáron leköltözik a Velencei-tó partjára,  hogy felpezsdítse az "állóvizet". A program célja, hogy kicsalja az embereket a fülledt, bűzös betondzsungelből a vízpartra egy könnyed, nyári, de egyben tüzes táncmulatságra. A szervezők lelkesedése méltán nagy, hiszen három művészeti irányt sikerült összekötni egy este alkalmával: a zenét, a Vízualitást és a street art-ot. Nem titkolt cél, hogy a naplemente és a napfelkelte is része legyen ennek a felejthetetlen nyári estének. A zenét már jól ismert dj-k prezentálják, a bakelitkultúra tág spektrumában. Az estét az ősgárdonyi Dj Hege indítja, - a helyi partizánok nagy örömére - jazz alapú zenéivel, majd az ELFundTADAM testvérpár hangszeres hangzása keveredik az elektronikával és egy kis élő hangzással. A lineup fontos részét képezi továbbá a már jól megszokott, Penguin Sound System eklektikus jazz zenei installációja. A programokat a Pírcompania tűzzsonglőr csapata kíséri a mólón különleges tenyértáncával, és a MéhKas bulik elmaradhatatlan eszköze sem porosodik majd, hisz a Méhkas Dia Project vetíti be helyszínt pszichedelikus, ám a festői környezethez illő képekkel, hogy még azok is el legyenek varázsolva, akik jól ismerik a helyszínt. Apropó helyszín: elég speciális, hiszen közvetlenül a gárdonyi mólónál van, a szabad strandon, a vasúti pályaudvartól 5 percre, így garantáltan hűsítő, őrjítő tóParty fílingben lesz részetek.