2009.03.05-2009.04.03
BAKELIT FÚZIÓ 2.MéhkasaulaBakelit Fúzió 2.
2009.04.03. péntek, 20h.
A Szabad Művelődés Háza, Szfvár, Fürdő sor 3.
belépő 800 Ft (diák 500 Ft)
A műalkotásokkal érkezőknek, és a Megyei Diáknapok résztvevőinek (karszalaggal) ingyenes.
A MéhKasAula Kulturális Közhasznú Egyesület
Programja

Fogadás Gramofonnal
Agriculture
P.S.S. - turntable
 + Magyar Ági (cimbalom)
balkan set
Elfundtadam
Cadik -  turntable, laptop
+  Vázsonyi (szaxszofon)

A bemutatók után party a résztvevő dj-k celebrálásával.

Zárás: 02 h.

Vizual: Méhkas Dia Projekt

előzönge:
http://www.fmh.hu/kultura_oktatas-kultura/20090330_bakelitfuzio_ketto

képek a fmhirlapnál
http://ajanlo.plt.hu/cgi-bin/common/galeria.cgi?online=fmh&gID=5499&kepID=&feed=&orderby=1&desc=0&view=frameset&datum==
 
Részletes program:

Fogadás Gramofonnal
A 20-30-as ével jazz slágerei, eredeti bakelitekről, gramofon lejátszókról szólalnak meg.
 
Megnyitó
A beérkezett vizuális alkotások tárlatának, és az est megnyitója.
 
Agriculture
Hege - turntable
Zsombi - gitár
Söri - basszusgitár
Stílus: nehéz ezt behatárolni, trip-hop, hip-hop, dub, reggae, acid, elektro zenék ill. számtalan stílus hatása, igazából kísérleti zene vagy zene kísérlet?
Hege a fehérvári underground számára már régi ismerős Dj, több fórumon találkozhattunk már vele és zenéjével. A Bakelitfúzió ihlette alkalmi formációban az eklektikus szettet Zsombi latinos gitárjátéka és Söri basszus hangsúlyozása egészíti ki.
 
P.S.S. - turntable
 + Magyar Ági (cimbalom)
balkan set
A méhkas rezidens Penguin Sound System ezúttal, Magyar Ágnes fehérvári cimbalmossal fúzionál.
Az improvizációt, az össze próbált részek közé finom arányban beúsztatva, varázsol el a balkáni zenék világába a páros. Az alapok, népszerű balkáni zenék „b” ( instrumentális vagy dub-os) oldala.

Elfundtadam
 Elf – gitár
Tadam – turntable
Kedves Gyerakek!
Van itt két testvér, az Elf és a Tadika...Úgy tekergetik a gombokat és úgy csavargatják a lemezeket, hogy még... Mivel ez a két fiú már kisgyermek koruk óta együtt él, nagyon hasonlít, hogy mit is gondolnak valójában a zenéről, de nemcsak a zenéről, hanem a hangszerekről is. Szerintük a zene harsányan buffogó, tartalmában pedig fűszeres, hangszerekkel tűzdelt egyveleg, amely boldogságra és táncra csábítgatja a nagyérdeműt. Hogy a mese miként is folytatódhat, lássátok meg Ti, akik most otthon ültök és ezt olvassátok! Két testvér, 2 lemezjátszó, 1 gitár, háromra indít!
 
Cadik -  turntable, laptop
+  Vázsonyi János - szaxszofon
Cadic-ot a Tilos Rádióból nem kell bemutatni, játszott már nálunk (2000. dec. Üveg est),  Krush legjobb magyar tanítványa, a Membran-ból beatkovácsként is ismert, az ország egyik (ha nem a) legjobb DJ-je az elmúlt években szabadideje nagyrészét a studió homályában töltve dolgozott albumain. A mostani estén Vázsonyi János szaxofonos kíséri.

Vizual: Méhkas Dia Projekt
Ezen az estén Gévay Bálin, a programhoz illő festett- karcolt üveg miniatürjeit vetítjük a ház külső és belső falaira

BAKELITFÚZIÓ 2.

Hangszer-e a lemezjátszó?
Vagy csupán a megszállott lemezlovaskodó arcok ezredfordulós felfogásában az?
Netán tényleg igazuk van, és a hatalmas lemezpark, a környezet által stimulált vagy éppen azt befolyásoló szelektáció,az egyéni ízlésvilág, a manuális trükkök esszenciája olyan művészi szintre emelték napjainkra ezt az idestova legalább ötven éves kultúrát, hogy joggal túlléphetünk azon a definíción, hogy a disc jockey, a lemez, bakelit, vinyl, a lemezjátszó, deck, turntable csak egyike korunk, jelenleg éppen nagyon trendi médiumainak, mindamellett, hogy a nagyközönség számára az abszolút ismérve elsősorban ez.
A méhkasaula programjainak kezdetektől fogva állandó részesei a dj-k, ezen az estén pedig a főbb szerepeket kapják; olyan produkciók kerülnek terítékre, ahol a klasszikus értelemben vett hangszeres zenészekkel, élő vokállal vagy éppen vizuális élményekkel kooperálva kapnak plusz töltést a dj-szettek. Nem újkeletű dologról van szó, az utóbbi időben számos party-n találkozhattunk már hasonló fúziókkal, ahol vagy elkapták a fonalat, vagy nem; erre az estére azonban összeszokott párosok megkomponált játékát élvezhetitek.
Crimson 2003

Bakelitfúzió 2.

FELHÍVÁS
 
Az utóbbi időben együttesek kértek fel dj- ket, a dj-k zenészeket, vj- ket, hogy játszanak.
Közösen. A koprodukció lényege az improvizáció volt. A mostani este egy-egy 40perces bokkban, a bakelit-lovagok s a vendégeik egy valamelyest megkomponált szettet törekednek előadni. Ehhez a zenei rendezvényhez szeretnénk egy társművészeti programot meghirdetni.
 
Képző és iparművészeti felhívás!
 
A hanglemezek mindig jelentős keretet adtak a Méhkasaula estjeinek, de általában csak hallgatni lehetett őket, pedig sokkal több lehetőséget kínálnak e kultikus tárgyak. A bakelitet, izgalmas formálható anyagként vehetjük alapul e képzőművészeti felhíváson.
 
A vinyl (hőre lágyuló pvc),  jobb kezelhetősége folytán felváltotta a „törékeny” bakelitet. Ebből az anyagból készült műtárgyakat vagy a témával kapcsolatos alkotásokat várunk az ápr. 3-i programunkra.
 A műveket 18 h-kor fogadjuk a program napján, a helyszínen. A kiállítható darabok alkotói ingyen bebocsátást nyernek az estére.


Bővebb info:
www.mehkasaula.hu
info@mehkasaula.hu
mobil: 20/521-66-15